Mléko jako jed?

Je mléko opravdu nepostradatelnou základní potravinou dodávající tolik potřebný vápník a bílkoviny nebo je to pouze zakořeněná nepravda?

Podle posledních vědeckých výzkumů se ukazuje, že je pravdivé druhé tvrzení.

Dříve byla konzumace mléka pokládána za prevenci řídnutí kostí a doporučovalo se ho hojně zařadit do jídelníčku. Ovšem nedávné vědecké výzkumy ukázaly pravý opak, ba dokonce i něco víc.

Člověk je jediným tvorem na Zemi, který po odstavení dále pokračuje v konzumaci mléka a co hůř, mléka savce úplně odlišného živočišného druhu.

Žádné zvíře toto nedělá, je to pouze výsada člověka, a jak se ukazuje, platí za to vysokou daň. Po ukončení kojení lidem mizí schopnost rozkládat mléčné bílkovin.

Tělo už mléko nepotřebuje a tak to považuje za zbytečné. Po konzumaci mléka nedochází k dokonalému strávení a nerozložené bílkoviny se v těle začnou chovat jako cizí tělesa a způsobují mnoho problémů.

V zemích s nejvyšší konzumací mléka je také nejvyšší počet případů osteoporózy, diabetu, srdečních chorob, artritických onemocnění a rakoviny. Naopak v zemích, kde je konzumace mléčných výrobků téměř na minimu, je výskyt těchto nemocí výrazně nižší. Závěry vědeckých studií ukazují, že mléko místo toho, aby s nemocemi bojovalo, je vyvolává.

Některé choroby způsobené konzumací mléka a mléčných výrobků:

- Cukrovka - Kardiovaskulární choroby

- Juvenilní diabetes

- Záněty

- Vysoký cholesterol

- Roztroušená skleróza

- Artritida - Zahlenění

- Ledvinové kameny

 - Alergie

[Zdroj]