Quinoa Bio 250 g

 
Akce Bez cukru - bez přidaného cukru Bioprodukt - produkt kontrolovaného ekologického zemědělství, ověřeno certifikátem Vegan - 100% rostlinný výrobek, neobsahuje žádné živočišné složky
Kód produktu 111012
Výrobce Country Life
Kategorie Potraviny
Dostupnost Skladem
Cena bez DPH 95,65 Kč
Cena vč. DPH 110 Kč

Počet (ks)

 
 
Quinoa vyniká velmi vysokým obsahem bílkovin (vyšším než ostatní obiloviny) a vyrovnanou skladbou esenciálních aminokyselin. Neobsahuje lepek a je velmi snadno stravitelná. Min. trvanlivost: 6.3.2017

Quinoa původem pochází z jihoamerických And, kde se pěstovala až do výše 4 000 metrů. Pro andské civilizace byla po bramborách (a před kukuřicí) druhou nejdůležitější plodinou. Inkové ji nazývali „matkou všech obilnin“ a incký vládce byl tradičně prvním, kdo každoročně zaséval první nová semínka. Americká NASA s ní vzhledem k jejím speciálním vlastnostem počítá jako s jednou ze základních potravin pro vesmírné lety s lidskou posádkou. Quinoa představuje výbornou alternativu k rýži či kuskusu. Mouka z této plodiny se skvěle hodí k přípravám těsta při bezlepkové dietě.

Složení: Semeno Quita, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.

Návod k přípravě: Quinoa vyniká svou jednoduchou přípravou. Vařte podobně jako rýži (2 šálky vody na 1 šálek obiloviny) po dobu 14-18 minut. Po uvaření se quinoa vyznačuje příjemně lehkou, nadýchanou strukturou a jemnou, lehce oříškovou chutí. K ochucení quinoy použijte jakékoliv koření či zeleninu. Smícháním s ovocem, medem, ořechy a (rostlinným) mlékem vznikne energeticky bohatá a přitom zdravá a chutná forma snídaně.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1 539 kJ/368 kcal. Bílkoviny: 14,1 g. Sacharidy: 64,2 g. Tuky: 6,1 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,71 g). Vláknina: 7,0 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 0,005 g, hořčík 197 mg (65,7% DDD), fosfor 457 mg (57,1% DDD), železo 4,57 mg (32,6% DDD), vitamin E 2,44 mg (24,4% DDD), thiamin 0,36 mg (25,7% DDD).

Alergeny:Může obsahovat stopy lepku. 

Vaše komentáře

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář