Naklíčená pohanka - Bio, raw 250 g
Popis
Semena pohanky jsou aktivována namočením a propláchnutím čistou vodou, která odstraní enzymatické inhibitory klíčení. Při klíčení dochází k rozkladu výživných látek na základní komponenty: bílkoviny se rozkládají na jednotlivé aminokyseliny, složité škroby na jednoduché cukry a tuky na mastné kyseliny. Při klíčení se zároveň v semenu zvýší obsah živin, aby rostlina měla dostatek sil vyrůst. Proto jsou potraviny z naklíčených semen plné vitamínů, minerálů a bílkovin. Po naklíčení a jsou semena šetrně sušena při teplotě nepřesahující 40°C - zachová se tak jejich vysoká nutriční hodnota.
Naklíčená semínka pohanky můžete použít do kaší/smoothie/přidat do jogurtu/polévek anebo k použít zahuštění jídel. Pro začátek zkuste na internetu pohledat pohankovou kaši, najdete spoustu receptů!
Pohanka, pokud ji vaříme, by neměla projít varem. Ještě jedna věc - před samotnou tepelnou úpravou je dobré ji nasucho opražit na pánvi - bude mít lepší chuť. Pak ji necháme cca 5 minut velmi opatrně "povařit" v osolené vodě (2 dl vody na 100 g pohanky v suchém stavu) a necháváme dojít cca 10 minut. Jiný způsob je spařit pohanku horkou vodou a nechat nabobtnat (použijeme stejný poměr suché pohanky a vody). Touto úpravou získáte chutnou přílohu anebo meziprodukt k přípravě dalších jídel obsahujících pohanku - tak, na zdraví! :)
Složení: Bio naklíčená pohanka.
Hmotnost: 250 g
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 828,6 kJ / 198 kcal |
Tuky: 1,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g mononenasycené: 0,15 g
polynenacycené: 0,6 g
|
Sacharidy: 42,5 g z toho cukry: 0 g |
Vláknina: 1,1 g |
Bílkoviny: 7,5 g |
Sůl: 0,16 g |
Draslík: 0,169 g |
Cholesterol : 0 g |
Země původu: Rumunsko
Výrobce: Sun & Seed
Hmotnost | 0.258 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.