FeelGoodFamily

Proteinové sušenky ze špaldové mouky

FullSizeRender

Proteinové sušenky ze špaldové mouky

Výborné a snadné sušenky, jež máte rychle hotové, když čekáte, než se uvaří polévka, nebo pokud mají zanedlouho dorazit hosté, kterým nemáte co nabídnout k zakousnutí.Dýňový protein dodá sušenkám více živin, než klasická verze pouze z mouky a pokud se stravujete vegansky, vyhnete se tak všetečné otázce, kde vegani berou bílkoviny :)

Potřebné suroviny:

Postup:

  1. Předehřejeme troubu na 210°C.
  2. Vymažeme pekáč olejem a necháme stranou.
  3. Smícháme všechny suché ingredience - mouku, protein, kypřící prášek, koření, vprostřed uděláme důlek do nějž přilijeme olej.
  4. Smícháme vodu a mléko a postupně přidáváme k suchým ingrediencím a mícháme vidličkou nebo lžící těsto, vody s mlékem použijte tolik, kolik je potřeba, aby těsto mělo správnou konzistenci.
  5. Na moukou poprášené desce těsto rozválíme na 2cm výšku, vykrajovátkem nebo nožem vykrájíme keksíky a přendáme je na pekáč.
  6. Pečeme 10 - 12 minut, dokud nezezlátnou.

Používám mouku ze špaldy, jež je považována za satarodávnou obilninu, jelikož její skladba se nezměnila po staletí a obsahuje daleko méně lepku než pšenice.

 
Další inspiraci najdete v sekci recepty :)