FeelGoodFamily

Salátové zálivky trochu jinak

S jarem přichází sezóna čerstvé lokální zeleniny a tu my tuze rádi. Klíčovou součástí každého skvělého salátu je samozřejmě zálivka. Právě ona dokáže zdůraznit jedinečné chutě čerstvých ingrediencí a spojit je do harmonického celku.
V tomto článku se zaměříme na tři zajímavé recepty na salátové zálivky, které nejen dodají vašim salátům nové chuťové rozměry, ale také budou prospěšné vašemu tělu. Od exotických ingrediencí po známé klasiky.

 Ingredience jen stačí smíchat v misce a případně doředit 1-2 lžícemi vody do požadované konzistence.

Zálivka s miso pastou:

1 polévková lžíce miso pasty
1 polévková lžíce mandlového másla
1 lžička sirupu - my jsme použili ovesný sirup
1 polévková lžíce italského extra panenského olivového oleje
½ lžíce jablečného octa
1 -2 lžíce vody

 salatova zalivka

Krémová omáčka na grilovanou zeleninu:

2 polévkové lžíce pasty tahini
1 lžička omáčky Yaemon Tamari
1 lžička kokosového cukru
½ polévkové lžíce sezamového oleje
½ stroužku česneku
cca 1,5 cm nastrouhaného zázvoru
2 lžíce vody

 

Tahini omáčka

2 lžíce bílé tahini pasty
1 polévková lžíce bílé miso pasty
1/2 lžíce čerstvé citronové šťávy
1/2 lžíce ovesného sirupu nebo jiného oblíbeného sladidla
1-2 lžíce vody (podle konzistence)


Zálivka z černého tahini

1 polévková lžíce tahini pasty z černého sezamu
1 polévková lžíce omáčky Yeamon Tamari

Podáváme s oblíbenou zeleninou, připravenou na čerstvo nebo grilovanou.

 salatové zálivky 1