Raw valentýnské srdíčka
Srdíčka, která si zamilujete.
Ingredience:
Na 10-15 kusů:
150 g mandlové mouky
30 g kokosové mouky
125 g BioToday kešu pasty
špetka mořské soli
15 g kokosového oleje
80 ml javorového sirupu BioToday
1 lžička vanilkového aroma
50 g mini čokoládových peciček
V míse smíchejte mandlovou mouku, kokosovou mouku a sůl. Ujistěte se, že v mouce nezůstaly žádné hrudky. Do mísy přidejte kešu pastu, kokosový olej a javorový sirup a ohřívejte ve vodní lázni, dokud se kokosový olej nerozpustí. Přidejte vanilku a poté metličkou dobře promíchejte, dokud nevznikne struktura podobná karamelu.
Kešu směs vmíchejte do mouky a míchejte, dokud nevznikne těsto na sušenky. To dejte na 10 minut do lednice. Poté vmíchejte čokoládové pecičky.
Aby se s těstem dobře pracovalo potřebuje být tuhé. Rozválíme si ho na plát, který dáme na 15 minut chladit do mrazáku (nebo ven, pokud mrzne :)).
Potom teprve vykrajujeme z těsta srdíčka, která můžeme ještě dál zdobit. Uchováváme je v ledničce v uzavřené nádobě. Případně si ze zbytku těsta může udělat kuličky, které jsou skvělé do jogurtů nebo kaší.