Šmajstrla
Webová stránka značky: ŠmajstrlaV našem mlýně na Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm loupeme pohanku již od roku 1861 mechanickým způsobem, při němž nejsou znehodnocovány vitamíny.
Naším přáním je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.
Pohankovém mlýn Šmajstrla zpracovává a balí pouze pohanku, což je důležitá zpráva pro alergiky a celiaky. Technologický proces mechanického loupání pohankových nažek zachovává původní chuťové vlastnosti pohanky včetně vysoké dietetické hodnoty.
Při termickém loupání se za vysokých teplot při sušení ničí vitamíny a další výživné látky, obsažené v pohankovém semenu, což způsobuje nejen změnu chutě, ale umožňuje i vznik karcinogenních sloučenin.
Žádné produkty od výrobce Šmajstrla nebyly nalezeny....